četvrtak, 8. prosinca 2011.

Kostelić je dočekao svoju najjaču disciplinu

Kostelić je dočekao svoju najjaču disciplinu i vratio se pobjedničkim navikama. Devetnaesta mu je to pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu i 44. plasman na postolje. Skočio je na taj način na deveto mjesto u ukupnom poretku i, dakako, preuzeo vodstvo u redoslijedu slalomaša budući da je ovo bila prva ovosezonska utrka u toj disciplini.

Kostelić je nakon prve vožnje dijelio drugo mjesto s Talijanom Cristianom Devilleom, a za vodećim je Austrijancem Marcelom Hirscherom zaostajao 14 stotinki. No, drugu je vožnju odradio besprijekorno i na kraju slavio s 14 stotinki prednosti pred Devilleom kojem je to prvo postolje u Svjetskom kupu u karijeri. Hirscher je na kraju zauzeo treće mjesto s 48 stotinki zaostatka. Njemu su dani u Beaver Creeku donijeli puno uspjeha budući da je u dva veleslaloma osvojio jedno prvo i jedno drugo mjesto. Četvrto je mjesto u večerašnjem slalomu pripalo Amerikancu Nolanu Kasperu, a krug petorice najboljih je zatvorio Slovenac Mitja Valenčič.

Nije bilo loša staza, dapače, usprkos stoga što ljudi iz FIS-a preferiraju led: Ali ovaj snijeg je malo drugačiji od europskog. Skija ne reagira kako želiš i treba imati dosta osjećaja. Ova staza mi je puno puta slomila srce i ovo je sada poravnanje računa. Vratio sam joj sve dvostruko, rekao je Ivica nakon utrke.



Prvu vožnju Kostelić je završio sa 14 stotinki zaostatka za prvim Marcelom Hirscherom i drugo mjesto je podijelio s talijanskim skijašem Cristianom Devilleom. Kostelić je krenuo sa startnim brojem 5 i stigao na cilj za 54:64 sekunde, koliko je trebalo i Talijanu, dok je Austrijanac Hirscher bio 0,14 sekundi brži. Kostelić je odlično odradio svoju vožnju i ušao u cilj prvi s 52 stotinke prednosti pred dotad vodećim Šveđaninom Andreom Myhrerom. U nastavku je ipak pao na drugo mjesto budući da je Austrijanac Marcel Hirscher bio 14 stotinki brži. Identično vrijeme kao Kostelić ostvario je, pak, Talijan Christian Deville.

Svjetski kup skijaša, slalom u Beaver Creeku:
1 KOSTELIC Ivica CRO 1356
2 CUCHE Didier SUI 956
3 JANKA Carlo SUI 793
4 SVINDAL Aksel Lund NOR 789
5 WALCHHOFER Michael AUT 727
6 ZURBRIGGEN Silvan SUI 723
7 BAUMANN Romed AUT 703
8 INNERHOFER Christof ITA 644
9 LIGETY Ted USA 610
10 KROELL Klaus AUT 579

Nema komentara:

Objavi komentar